torstai 12. tammikuuta 2012

Vaalipäivä

Kuinka moni voi kertoa äänestäneensä pyjama päällä lepotuolissa koskematta lainkaan itse vaalilipukkeeseen? No, minäpä voin.

Tänään oli siis tällä (ja varmaan aika monella muullakin) osastolla äänestyspäivä. Eristyksen takia vaalivirkailija ei voinut tulla sisälle huoneeseen, vaan asia toimitettiin ovensuusta käsin. Vaalisalaisuudesta ei ollut tietoakaan kun numero piti sanoa ääneen neljän henkilön kuullen - tosin eipä tuo juuri haitannut, tuntui vaan lähinnä hassulta. Virkailija kirjoitti numeron mun puolestani lappuun ja suoritti kaikki tarvittavat kirjekuoriin sulkemiset. Toimitus oli kaikkine kommervenkkeineen melko huvittava, mutta uskon silti että ennakkoääneni on nyt lähtenyt turvallisesti kohti määränpäätään.

Hauska kokemus kyllä kaiken kaikkiaan. Ja niillä virkailijoillakin oli varmasti hauskaa kun on koko sairaala kierrettävänä ja joka huoneessa täytyy toistaa samat sirkustemput. Eipä silti, ihailtavaa että jaksoivat tehdä tapahtumasta niin läpinäkyvän. Jäi hyvä mieli, semmoinen että me yhteiskunnan pienimmätkin olemme oikeasti tärkeitä.