lauantai 28. tammikuuta 2012

Lukujärjestys

Joudun mättämään kitusiini sellaiset määrät lääkkeitä että heikompia hirvittää. Itsekin olen ollut aika lannistunut jokapäiväisen lääkevuoreni edessä: vaikka vointi on suht hyvä, en ole koskaan tuntenut itseäni näin sairaaksi. Lisäksi nuo lääkkeet ovat kaikki sen verran tärkeitä, ettei niiden kanssa auta olla huithapeli. Ne pitää oikeasti ottaa ajallaan, tai seuraukset voivat olla tuhoisat.

Niinpä tänään oli vuorossa operaatio lääkekaapin uudelleenorganisointi. Turhat rojut ja vähemmän tärkeät lääkkeet pois, tilalle siisti rivi mun nykyisistä paketeista ja purnukoista. Kaapinoven sisäpuolelle teipattiin lääkelista, josta selviää hyvin havainnollisesti mitä pillereitä mun mihinkin kellonlyömään pitää ottaa. Vähän niin kuin lapsena, jolloin vastaavassa paikassa oli lukujärjestys. Ja samasta asiastahan noissa pohjimmiltaan on kyse: tee asia X kellonaikaan Y niin hyvin menee.

Nyt siis ehkä muistan ottaa lääkkeet ajallaan. Aiemmin olenkin lähinnä metsästellyt yksittäisiä lääkepurkkeja ympäri kämppää, ja pahimmassa tapauksessa jättänyt lääkkeet jopa ottamatta jos ne eivät ole olleet mukavasti hollilla... (Ja ennen kuin kukaan saa sydäriä niin mainittakoon että nuo lipsumiset ovat koskeneet vitamiineja ynnä muita ravintolisiä, eivät mitään elintärkeitä lääkkeitä. Laiskuri olen, mutten tyhmä enkä hullukaan. Ainakaan kovin pahasti.)