perjantai 14. lokakuuta 2011

Lakkoilevat verisuonet

Seuraavan kuurin pitäisi alkaa maanantaina, joten tänään oli vuorossa verikokeet sitä varten. Ja vähän sitäkin, että miten tulehdusarvo jaksaa ja onko kaikki muutenkin kunnossa, kun nyt kaikenlaista pikkukrämppää on tässä ollut.

Verikokeitten ottaminen on ajoittain ollut tosi hankalaa, suonet luikertaa karkuun eivätkä meinaa lainkaan antaa verta. Joskus on parempiakin päiviä, mutta tämä päivä ei todellakaan lukeutunut niihin. Kahden hoitajan ja aika monen piston jälkeen mulle nimittäin lykättiin putket kouraan ja passitettiin osastolle, jotta verikokeet otettaisiin suoraan portista.

Se onneksi onnistui. Enpähän vaan muista tällaista tilannetta koskaan aiemmin tulleen: aina niistä suonista on jotenkin onnistuttu veret liruttamaan, kaikkien hankaluuksien jälkeenkin. Nyt vaan vastustus oli niin suurta että piti tehdä näin. Onneksi oli se portti.

Iltapäivällä sain sitten tietää että arvot ovat ihan kohtalaiset, mutta että maanantaina vaadittaisiin vielä lisäkontrolli. Lääkäri oli lisäksi johonkin paperinkulmaan raapustanut jotain epämääräistä, joka kuulemma saattoi olla että "varaudu kuurin peruuntumiseen", mutta hoitaja ei ollut tästä ihan satavarma. Lääkärit ja niitten käsialat... No, maanantaina menen verikokeitten kautta osastolle, katsotaan mitä tapahtuu.