maanantai 6. kesäkuuta 2011

Viikko sinne tai tänne

Olin siis yhteensä viikon sairaalassa. Ennakkoon olin jotakuinkin kauhuissani kaikesta, koska mullehan tosiaan oli neljä vuotta sitten tehty vastaava leikkaus, joka meni pieleen suunnilleen kaikilla mahdollisilla tavoilla (tuli komplikaatioita, kipulääkitys ei toiminut jne.). Osasto oli jälleen sama, ja sen ovella oli kieltämättä vähän sellainen olo kuin olisi helvetin porteille joutunut (en tosin voi väittää että siitä olisi mitään sen kummempaa kokemusta).

Tällä kertaa kaikki meni kuitenkin ihan hyvin. Tiistaiaamuna mut leikattiin, ja keskiviikkona suhasin jo rollaattorin kanssa pitkin osaston käytävää. Alun perin oli puhe että olisin päässyt jo perjantaina kotiin, mutta tarvitsin siinä vaiheessa vielä sen verran kovaa kipulääkitystä, että tuntui itsestäkin parhaalta jäädä vielä pariksi päiväksi osastolle.

Nyt ainoat hankaluudet ovat sängystä ylös pääseminen (haluan kotiin samanlaisen moottoroidun sängyn niin kuin sairaalassa!), ja jossain määrin tietysti myös puhuminen, hengittäminen ja liikkuminen. Pelkoihin nähden kaikki on kuitenkin oikein hyvin: esimerkiksi tässä koneella istuessa mikään ei juuri muistuta siitä että vajaa viikko sitten multa on avattu kylki.

No, nyt jään sitten enää odottamaan tuloksia koepalasta. Olen melko varma että samaa vanhaa tautia se on, mutta jostain syystä se ei nyt ihan hirveästi jaksa masentaa. Tämä koepalan otto oli tällä kertaa se suurin peikko, ja siitä on nyt jotakuinkin selvitty. Ja hei on kesä!