perjantai 19. helmikuuta 2010

Villi torstai-ilta

On viehättävä tunne, kun kylkeä kääntäessä toteaa että jossain repeää, ja että hitto, siitähän muuten tulee verta ja kunnolla.

Aiemmin tapahtunutta: Olin huomannut että portinpoistohaavassa olleista kolmesta tikistä kaksi oli lähtenyt ennenaikaisesti kävelemään. En kuitenkaan huolestunut liiaksi, sillä haava oli siististi kuroutunut umpeen. Kaipa se nyt riittävän pitkään ilman paria hassua tikkiäkin kestäisi?

No, ei kestänyt. Repeäminen ei onneksi sattunut, mutta siinä sängyllä maatessa ja haavakohtaa talouspaperitukolla painaessa käväisi kyllä mielessä että mahdankohan selvitä tästä sairaalaan ennen kuin taju lähtee. Selvisin (onneksi oli apua), ja ensiavussa läpeen ommeltiin uudet tikit ja määrättiin vielä varmuuden vuoksi antibioottikuurikin, ettei haava vain pääsisi huonojen soluarvojen vuoksi tulehtumaan. Kotona olin takaisin jo yhdentoista aikaan, ja voin sanoa että olo oli lievästi pöllämystynyt. Ai niinku mitä häh, käväisin sit näköjään iltapuhteiksi ensiavussa, mjoo...

Tavallaan tiesin koko ajan että kaikki on ihan ok, mutta pelästyin silti. Etenkin siellä ensiavussa kun istuin nuhjuisimmat kotilumput päälläni kaljuna ja itkuisena ja tärisevänä ja kahnustin hoitajan perässä tissiäni puristaen (kyllä, luitte oikein: olin ennen kaikkea huolissani siitä että rinnan paino revähdyttäisi haavan kaksinkertaiseksi, siksi sitä piti tukea) taisin näyttää oikeasti maailman sairaimmalta ja kurjimmalta otukselta. Yhdellä pikkupojalla oli mukanaan pehmoleluhylje, ja suoraan sanottuna olin vähän kateellinen. Sellaisen rutistaminen olisi varmasti helpottanut tämmöisen vähän isommankin potilaan oloa rutkasti. (No, onneksi oli se tissi.)

Tämän päivän fiilikset: Vointi on melko normaali, tuntuu että myrkytystila on jo käytännössä kokonaan väistynyt. Sen sijaan esim. suu on kipeä (ts. limakalvot huonossa kunnossa), mikä on melko varma matalan valkosoluarvon merkki. Infektioriski alkaisi siis juurikin nyt olla varsin todellinen. Peukut ja varpaat pystyyn että säästyisin tulehduksilta.