tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kuka on kaatanut liimaa mun keuhkoihin?

Hengittäminen on ollut vähän vaikeaa. Tuntuu että keuhkot eivät täyty kunnolla, ja etten millään saa tarpeeksi happea vaikka hengittäisin kuinka syvään. Paikoillaan ollessa tuota ei juuri huomaa, mutta käveleminen on aika toivotonta. Yöllä kärvistelen mieluummin pienessä pissahädässä kuin nousen käymään vessassa, sillä reissu käy niin rankaksi että hengitystä pitää tasata minuuttitolkulla. Välillä on iskenyt jopa pienoinen paniikki, kun on tuntunut että kiivaasta hönkimisestä huolimatta tukehdun. Nuo ovat onneksi menneet ohi parissa sekunnissa, mutta huolestuttaa silti.

Toivottavasti tämä olisi vain joku flunssan sivuoire joka menisi nopeasti ohi. Periaatteessa tämän voisi selittää nestekertymälläkin, mutta toisaalta napsin kyllä edelleen noita nesteenpoistajia, ja ainakin jalkojen turvotukseen niistä on ollut apua. Mikseivät ne siis muka tehoaisi muuallakin kropassa, varsinkin kun jalat ovat olleet se hankalin paikka? Ei kuulosta kovin uskottavalta.

Torstaina menen taas Turkuun, sielläpä voin sitten avautua tästäkin ongelmasta. Ennustan välitöntä passitusta keuhkokuvaan, ja mahdollisesti myös muutaman päivän tarkkailujaksoa osastolla. Yllättäen ei nappais. Ehkä pitäisikin vaan olla ihan hiljaa...