torstai 16. joulukuuta 2010

Ihan huono asiakas

Pikkujoulujen kunniaksi kävin vähän leikkauttamassa hiuksiani paikallisessa alan oppilaitoksessa. Käynti alkoi haastattelulla:

Kampaaja: Minkäslaisella shampoolla sä yleensä peset sun hiukset?
Minä: Ööh, vedellä... Tai käytän mä joskus Marseille-saippuaa.
Kampaaja: ...

Toisaalta sain kyllä kiitosta hiusteni pehmeydestä ja hiuspohjan kunnosta. Melkein teki mieli vihjaista että saattaiskohan johtua luonnonmukaisista hoitomenetelmistä, mutta emmä sit viitsinyt kun se kampaajatyttö kumminkin oli ihan kiva.

Päädyttiin siihen että hiuksia vähän siistitään, ja sitten ne tehohoidetaan oikein kunnolla. (Siihen sisältyi päänahan hieronta, joten ei ollut mitään syytä kieltäytyä.) Lopuksi tyttö vielä halusi pistää hiukan muotovaahtoa ja jotain kiillotusainetta, jotta pää olisi nätissä pikkujoulukunnossa.

No, lopputulos: kotiin tultua oli pakko käydä pesemässä pää (sillä Marseille-saippualla :D), koska päänahka kutisi ja pään ympärillä leijuva kemikaalipilvi kävi henkeen. Ja minähän en siis ole varsinaisesti allerginen, korkeintaan hiukan tottumaton. Mun päänahka on saanut nyt olla niin pitkään luonnontilassa, ettei se kaipaa minkäänlaisia kampaamomyrkkyjä, pikemminkin päin vastoin.

Olin siis vähän huono asiakas, vaikka olihan se toisaalta ihan kivaa istua pari tuntia puunattavana. Toisaalta mietin nyt kuumeisesti keinoja millä voisin välttää kampaamokäynnit jatkossa. Pitkiä hiuksia en aio kasvattaa, joten todennäköisesti hankin jonkun trimmauskoneen jolla vedän pääni siiliksi muutaman kuukauden välein. Helvetin epänaisellista - ja helvetin helppoa. Sitä paitsi nätti mekko ja kivat korvikset pelastavat paljon.

(Tosin jos joku tietää kivan ja hyvän ekokampaajan Tampereella, niin saa vinkata.)